Covid-19 og vejen ud – 2

SÆT SEJLENE RIGTIGT PÅ VEJ UD….


Det siges, at ‘vi alle er i samme båd’. Det er vi ikke – men vi er alle i den samme Covid-19 storm. Vores både er forskellige, nogle sejler godt, andre kæmper mod vinden men vil klare sig – og atter andre er stadig i fare for at kæntre og synke uden spor.

Vi er nødt til at tænke og planlægge vores vej frem, sætte kursen og sejlene i overensstemmelse hermed – hvis ikke, så vil vi, når stormen lægger sig, komme til at være prisgivet de fremherskende vinde – og med vores sejl forkert sat. I bedste fald vil det føre til en hård rejse til en ukendt destination – i værste fald til, at vi kæntrer og synker.

Som ejerleder kan du ikke (og ønsker sikkert heller ikke) tilbringe al tiden under dæk for at gennemføre en strategisk analyse og planlægningsproces. Der skal både styres og navigeres på samme tid.

Du skal balancere mellem 4 ting:

Håndtere hvordan du kommer ud af nedlukningen.

Beskytte virksomheden mod svigtende efterspørgsel og nye typer af konkurrence.

Identificere og udnytte nye muligheder og tendenser.

Sørge for at holde kontrol og forblive fleksibel – og ikke indstille på autopilot for tidligt.

En ekstern bestyrelse med den rette erfaring i at planlægge en kurs og styre igennem en storm vil kunne hjælpe dig hermed.


Og tak til Kevin Brent, kollega som Value Builder Advisor, for inspirationen. Du kan læse hele hans indlæg her: https://www.linkedin.com/pulse/restart-checklist-owner-managers-kevin-brent/

Du er også velkommen til at kontakte mig, hvis du vil have en uforpligtende snak om, hvordan en ekstern bestyrelse kan hjælpe dig med at navigere og styre din virksomhed ud af Covid-19 krisen

Vil du dele EjerlederFokus©
Dette indlæg blev udgivet i Vejen frem og tagget . Bogmærk permalinket.