Din virksomhed bliver vanskeligere at sælge…

Vil du teste salgbarheden af din virksomhed, så læs mere her:

https://ejerlederfokus.dk/er-din-virksomhed-salgbar/er-din-virksomhed-salgbar-set-med-koebers-oejne/

Siden 2014 er antallet af virksomhedshandler steget år for år og satte i 2017 rekord med 285 solgte virksomheder….. I 2018 afveg salget dog fra den opadgående trend med 275 solgte virksomheder”, skriver Børsen i dag som en opdatering og med reference til en analyse fra Mergermarket.

I segmentet for virksomhedshandler under 1 mia. kr. er der dog stadigvæk et godt momentum i markedet, lyder det fra flere sider…

De næste 12 til 18 måneder vil vi se, at der vil være stort fokus på selskaber, der er mindre konjunkturfølsomme.” – siger investeringsdirektør Martin Welna fra kapitalfonden Verdane.

Mindre konjunkturfølsomme virksomheder er typisk virksomheder, som leverer produkter eller løsninger som indgår i en værdikæde, der ultimativt opfylder basale løbende behov. Det kan f.eks. være basale fødevarer og medicin.

Men der er noget, som du kan gøre….

Hvis din virksomhed er konjunkturfølsom, så er der alligevel noget, som du kan gøre. Ud over realiserede resultater og vækstpotentiale så ser køber også på faktorer som uafhængighed af enkelt leverandører og kunder, arbejdskapitalens størrelse, kundetilfredshed, din konkurrencestyrke, hvor dokumenterbar din forretning er og tilstedeværen af lederkompetence, som kan hjælpe med at drive virksomheden uden dig.

Hvor salgbar er din virksomhed i dag?

Du kan selvfølgelig arbejde på at forbedre din profil på alle disse faktorer, men med ”The Value Builder System™” kan du få hjælp til at finde ud af, hvor du med størst fordel primært kan sætte ind.

Vil du teste salgbarheden af din virksomhed, så læs mere her

https://ejerlederfokus.dk/er-din-virksomhed-salgbar/er-din-virksomhed-salgbar-set-med-koebers-oejne/

En salgbar virksomhed er din bedste forsikring…

Du behøver ikke at ønske at sælge din virksomhed for at ønske at eje en salgbar virksomhed. Grunden til at du kan ønske at have en salgbar virksomhed, er fordi det kan blive din ultimative forsikring. Hvis du har en salgbar virksomhed, så har du alle kortene i dine hænder:

  • Du kan køre virksomheden videre vel vidende, at du opbygger et aktiv og tilføjer værdi.
  • Du kan udnævne eller ansætte en ledelse, og de kan køre virksomheden uden din daglige deltagelse.
  • Du kan sælge virksomheden til højest bydende.

Vil du teste salgbarheden af din virksomhed, så læs mere her

https://ejerlederfokus.dk/er-din-virksomhed-salgbar/er-din-virksomhed-salgbar-set-med-koebers-oejne/

Vil du dele EjerlederFokus©
Dette indlæg blev udgivet i Salgbarhed og tagget . Bogmærk permalinket.