Hvor skal væksten komme fra, hvis konjunkturerne vender?

Toplinjevækst er en af de væsentligste værdiskabende faktorer både for virksomhedens driftsresultat og for dens værdiansættelse. Men hvor skal væksten komme fra, hvis konjunkturerne vender?

Tak til Jens Wrang, Optimum Consulting

De seneste år har været præget af vækst drevet af medvind på og stigende efterspørgsel fra markederne. Men konjunkturbarometrene peger på afmatning og faldgruberne står på en lang række: Vil handelskrigen mellem USA og Kina eskalere efter 1. marts, vil der opstå kaos i samhandelen med Storbritannien efter den 29. marts, giver valgene til folketinget og EU-parlamentet i foråret anledning til yderligere pessimisme…….

Hvor kan væksten komme fra?

Vækst kan komme fra udvikling og/eller salg af nye eller gamle løsninger til nye kunder, udvikling og salg af nye løsninger til nuværende kunder eller blot en stigende ordreindgang efter gamle løsninger fra nuværende kunder. Men væksten kan trues af tab af ordrer fra utilfredse kunder eller kunder som stopper med at købe. Nogle af disse kunder kan måske vindes tilbage.

PSB-Managements Business Bathtub© giver dig et overblik

Business Bathtub © kan bruges som et værktøj til at kortlægge og prioritere vækstpotentialet ved at identificere de væsentligste muligheder, krav og trusler indenfor 7 forskellige aktivitetsområder:

1.Hvordan finder vi nye kundeemner?

2.Hvilke kundeprojekter skal vi prioritere?

3.Hvordan går det med indsalget til de nye kunder?

4.Hvad kan vi forvente os fra de nuværende kunder?

5.Hvor meget risikerer vi at miste fra de nuværende kunder?

6.Hvor meget af de tabte kunder kan vi vinde tilbage?

7.Hvor meget afskriver vi på tabte kunder?

Hvis du er ejerleder af en BtB-underleverandør, så kan du måske få værdi af at teste PSB-Managements Business Bathtub©-værktøj. I så fald sender jeg dig gerne gratis et notat som beskriver værktøjet og et Excel-regneark, som du kan bruge til at sætte tal på og prioritere de enkelte aktivitetsområder. Du skal blot udfylde nedenstående kontaktformular.

Vil du dele EjerlederFokus©
Dette indlæg blev udgivet i Vejen frem og tagget , . Bogmærk permalinket.