Multiplerne er toppet – men der er noget du kan gøre!

Virksomhedhandlerne er bremset markant op og multiplerne er toppet.

PwC’s ejerlederanalyse 2018 viste, at 40 pct. af ejerlederne i Danmark forventer at sælge inden for fem år. For to år siden gjaldt det kun 28 pct. Samtidig viser tal fra analysehuset Mergermarkets at, virksomhedshandlerne er bremset markant op. Aktiekurserne er også stoppet op og i oktober faldet 5 – 10%. Og analyser fra Oaklins viser, at multiplerne på M&A-markedet generelt følger kursudviklingen på børsnoterede selskaber med en forsinkelse på 3 – 6 måneder.

Helt overordnet, så er alle multipler påvirket af konjunkturerne, og som SMV er det i praksis ikke muligt at påvirke disse. Men multiplen påvirkes også af hvilken branche / behov virksomheden søger at opfylde, og som SMV har man her ofte en større fleksibilitet mht. hvor man fokuserer. Endeligt bestemmes multiplen af parametre, som er karakteristiske for virksomheden, og som samtidig er vigtige for køber. Her kan ejerleder bestemt gøre noget.

Med hensyn til selve værdiansættelsen, så kan man lidt forenklet sige, at den bestemmes ved at en multipel ganges med virksomhedens indtjening eller forventningen til samme.

Nu tænker du måske ikke på at sælge din virksomhed lige med det samme, men hvis du er interesseret i at teste, hvordan køber vil se på din virksomhed, og måske få nogle input til at forbedre den multipel, som en køber alt andet lige vil tilbyde dig, når du vil sælge

– så kan du læse mere her =>

Vil du dele EjerlederFokus©
Dette indlæg blev udgivet i Værdiansættelse og tagget . Bogmærk permalinket.