Personlig afklaring er forudsætning for et godt salg

“Et ejerskifte er et afgørende vendepunkt i livet. Ved et hvert vendepunkt handler det om drømmen om det, der kommer bagefter. Det handler om at få målet til at stå lysende klart og tillokkende. hvis det ikke lykkes, så vil alle forberedelserne, værdisætninger, papirarbejde, bankbesøg osv. blot se ud som en tung byrde.

Der skal være en motivation til livet bagefter – fremfor alt det “der mistes””, skriver bestyrelsesmedlem i Ejerlederne, Steffen Torvits i en indsigtsfuldt artikel i et temaindlæg om ejerledelse i Berlingske Tidende i dag.

Hvad er din drøm? Vil du blive i virksomheden, så længe kræfterne rækker, og i givet fald hvor aktiv vil du være? Vil du sælge indenfor en årrække, og hvad skal du så lave – fritidsinteresser, frivilligt arbejde, professionelt bestyrelsesarbejde, overtage eller starte ny virksomheder eller…?

Her kan du læse om ejerledernes egne oplevelser med at gøre deres virksomhed salgbar og/eller sælge deres virksomhed =>

Hvis du er afklaret med at din virksomhed skal sælges … på et tidspunkt:

Det kommer bag på mange hvor lang tid det tager at forberede og gennemføre et ejerskifte” supplerer bestyrelsesformand i Ejerlederne Oluf Hjortlund i samme temaindlæg. Oluf Hjortlund peger på 4 bagvedliggende årsager.:

  • Ejerledere..tror at de kan sælge deres virksomhed i morgen, hvis det skulle være. Problemet er bare, at der ikke står en lang kø af købere klar.
  • Mange [ejerledere] undervurderer, hvor meget der skal til for at gøre deres virksomhed salgsmodne.
  • Jo længere man kommer væk fra de større byer, jo sværere et det at sælge en virksomhed. Derfor skal man ofte igang i ekstra god tid ude i landet.
  • Det er langt fra alle købere, der kan stille med det fulde beløb, og bankerne står ikke altid klar til at hjælpe med finansiering. Derfor skal man som sælger ofte være indstillet på, at man i et vist omfang skal være med til at løfte finansieringen.

Hvor salgbar er din virksomhed så i dag?

Med ”The Value Builder System™” kan du få en idé om, hvor salgbar din virksomhed er og kan blive – set med købers øjne. Du kan læse mere ved at klikke på ”Get started now” nedenfor:


NB! Hvis du er ejerleder og abonnerer på EjerlederFokus.dk,  og hvis du udfylder ”The Value Builder Questionnaire™”, som er gratis – så får du også tilsendt en detaljeret og gratis rapport* (normalpris = 499,- kr.) med forslag til indsatsområder, hvor virksomhedens Value Builder Score kan øges.

* PSB-Management leverer maks. 10 gratis rapporter pr. måned.

Vil du dele EjerlederFokus©
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.