Recession i 2019 – hvor skal væksten så komme fra?

Kilde: Danmarks Statistik, 27/6-2019

Tilldisindikatoren går tilbage”, skriver Danmarks Statistik 27/6-2019 og fortsætter:

“Den danske tillidsindikator falder fra 108,0 i maj til 103,3 i juni. Dermed er den tilbage omkring niveauet for årets første måneder.
Med faldet er Danmark nu på niveau med de tilsvarende ESI-indikatorer for Tyskland, Sverige og det samlede EU i maj. Generelt har tendensen for landene været faldende igennem en længere periode. Faldet synes dog at være bremset op inden for de seneste måneder. Dette er i tråd med den stagnerende udvikling, som det internationale PMI indeks har indikeret for Europa efter et fald i 2018.
Storbritannien fortsatte sit dramatiske fald i maj. Et fald der formodentlig hænger sammen med den store usikkerhed omkring Brexit.”

”Klar dom: Industrien i eurozonen i recession”, skriver Børsen 2/7-2019 og fortsætter:

“Industrien i eurozonen er i juni låst fast i en stejl nedtur og fortsætter med skrumpe i et af de dybeste fald i seks år,” lyder det fra Chris Williamson, cheføkonom i IHS Market, der understreger, at “det øger bekymringerne for økonomien i andet halvår, at de fremadrettede indikatorer er truende afdæmpede i juni.”

Fra andre dele af verden kom der mandag også negative nyheder fra industrien. I Kina faldt salg, produktion og eksport, i Sydkorea faldt eksporten med 14 pct., og i Japan faldt tillidsindekset Tankan til det laveste niveau i tre år.

Det største fald er i Tyskland, eurozonens største økonomi, hvor PMI er helt nede på 45. Men også i Italien, Spanien, Østrig og Irland er PMI-tallene i negativt territorium.
“svag vækst og inflation vil være den dominerende bekymring i resten af 2019 og ind i 2020” med konsekvenser i både USA, Europa og Kina, så “den samlede globale vækst bliver den svageste siden finanskrisen.” siger Neil Shearing, global cheføkonom i Capital Economics”

Hvor skal væksten komme fra, hvis konjunkturerne vender?

Toplinjevækst er en af de væsentligste værdiskabende faktorer både for virksomhedens driftsresultat og for dens værdiansættelse. Men hvor skal væksten komme fra, hvis konjunkturerne vender?

PSB-Managements Business Bathtub© kan give dig et overblik over dine muligheder for at vækste din forretning.

Vil du dele EjerlederFokus©
Dette indlæg blev udgivet i Vejen frem og tagget , . Bogmærk permalinket.