Til dig som ejerleder: Vejen frem……2

SMV’erne skal passe på de tektoniske pladeskift, når bølgerne lægger sig.

Pandemien kom som en tsunami og vendte i løbet af få uger op og ned på alting. Mange virksomheder kæmper stadig en hård kamp, men for nogle ser det ud til, at bølgerne er ved at lægge sig.

Underliggende er der dog endnu større kræfter på spil. Tektoniske pladeskift som grundlæggende vil ændre konkurrencesituationen for mange virksomheder.

Disse skift er overvejende digitalt drevne. 3D-print er blevet taget i brug af mange til lynhurtigt at komme i gang med at producere værnemidler, videomøder er blevet standarden, også for kundekontakt – og onlinehandlen har nået nye højder.

Flere produktionsvirksomheder vil fremover investere i robotteknologi og automation bl.a. for at mindske risikoen for, at sygdomsspredning lukker hele fabrikker ned.

Kunstig intelligens og algoritmer har vist deres styrke i vaccineudvikling – det vil blive stærke værktøjer i fremtiden til receptudvikling også i den kemiske industri.

Blockchain er på vej som effektivt kontraktstyringsredskab indenfor logistik.

Disse og andre digitalt drevne værktøjer vil fremadrettet drive væksten for store såvel som små virksomheder.

De traditionelle SMV’erne, som blev grundlagt i det sidste århundrede, vil især være udsatte i denne ændrede konkurrencesituation. Modsat de unge start-ups, som er født digitale og de store virksomheder, som har resurserne til at investere i og eksperimentere med digitale løsninger, så er mange SMV’er stadig forankret i den fysiske, analoge verden.

Hvis du er ejerleder af en SMV, så er den digitale omstilling ikke alene en udfordring for din virksomhed, den er også en udfordring for salgbarheden og værdiansættelsen.

Jeg har udarbejdet et lille skriv med links til forskellige værktøjer, som måske kan give dig inspiration til at finde vejen frem.

Udfyld nedenstående kontaktformular, så sender jeg dig det gratis.

Jeg tager selvfølgelig også gerne en uforpligtende snak med dig herom – og vi kan jo eventuelt starte med et videomøde.

Vil du dele EjerlederFokus©
Dette indlæg blev udgivet i Ejerskifte, Personlig afklaring, Vejen frem og tagget , . Bogmærk permalinket.