Hvad skal din virksomhed være værd?

Hvor meget skal din virksomhed være værd

Hvad skal din virksomhed være værd/kunne sælges for, når du ønsker at gå på pension eller måske starte en ny virksomhed eller en ny karriere?

Hvad er din virksomhed værd i dag, og hvordan bringer du din virksomhed derhen, hvor den er det værd, som du mener, at du har behov for, når du vil sælge den?

 

Bestyrelsesmedlem i Ejerlederne og indehaver af virksomheden Advisement, Jens Haar, peger på, at virksomheden ofte er ejerens livsværk, hjerteblod og pension, og derfor er det vigtigt for ham, at den bliver solgt til den ”rigtige” pris.
”Virksomhedsejere har ofte en urealistisk opfattelse af, hvad deres virksomhed er værd. Og det kan være svært at fortælle ejeren, at hans hjertebarn ikke er så meget værd, som han tror. Men det er vigtigt, at rådgiverne bliver bedre til at fortælle sandheden,” siger Jens Haar. 

Samtidig siger Spar Nord Bank at: “alt for mange selvstændige undlader at indbetale til en pensionsopsparing, og dermed risikerer de at skulle leve af en usikker folkepension, når de skal pensionernes.  Det er præcis 45 pct. af alle selvstændige, som undgår traditionelle pensionsopsparinger..”

Ejerlederne føler måske heller ikke længere det samme pres på at sikre sig. Mange ejerledere oplever nu endelig en stigende indtjening, som er opnået ved at holde omkostningerne i ro og trimme processerne – ifølge en omfattende analyse SMV Barometeret 2015 fra rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO .

Men selv om du ejer en virksomhed, som har en positiv indtjening i dag, så er der en række andre faktorer, der også påvirker, hvor højt din virksomhed vil blive værdisat.

Andre vigtige værdiskabende faktorer kan f.eks. være: Vækstpotentiale, Cash flow, produktdifferentiering og -værdi for kunden, kundetilfredshed, andelen af tilbagevendende kunder eller interne og eksterne afhængigheder.

I kommende indlæg vil EjerlederFokus© skrive om disse væsentligste faktorer,  samt hvad du som ejerleder kan gøre, således at de øger værdien af din virksomhed.

Læs mere om værdiansættelse af din virksomhed. Læs mere her >>

Vil du dele EjerlederFokus©
Dette indlæg blev udgivet i Værdiansættelse. Bogmærk permalinket.